Conferința de presă realizată joi 4 aprilie 2024, cu ocazia Campionatului European de Ju-Jitsu Tineret 2024, organizat în Municipiul Pitești la sala polivalentă Pitești Arena, a oferit jurnaliștilor care au participat, multe informații despre modul de desfășurare al unei competiții ce deja se anunță a fi de mare anvergură.

Campionatul European de Ju-Jitsu 2024 (U16, U18 & U21) organizat de Federația Română de Arte Marțiale (F.R.A.M.), prin Departamentul Ju-Jitsu, în perioada 4-7 aprilie la Pitești Arena, e realizat în parteneriat cu Primăria Pitești și Consiliul Local Pitești, sub auspiciile Uniunii Europene de Ju-Jitsu (JJEU), cu sprijinul Agenției Naționale pentru Sport și a Ju-Jitsu International Federation.

Acest prestigios eveniment găzduit de Pitești Arena, beneficiază de prezența a peste 1400 de persoane membre a 28 de delegații, din care 1057 de sportivi, transformând acest municipiu în capitala europeană a Ju-Jitsu, timp de 4 zile.

Din partea organizatorilor au participat la acestă conferință :

  • Dnul Cristian Gentea – Primarul mun. Pitești
  • Dnul Florentin Marinescu – Președinte Federația Română de Arte Marțiale
  • Dnul Michael Korn – Vicepreședinte al Ju-Jitsu European Union
  • Dnul Gelu Tofan – Viceprimar al mun. Pitești
  • Dnul Lucrețiu Tudor – City manager al mun. Pitești
  • Dnul Tiberiu Irimia – Consilier primăria mun. Pitești
  • Dna Dana-Mihaela Mortelmans – Președinte comisie de organizare competiții a Departamentului Ju-Jitsu din F.R.A.M., Președinte al Comisiei de Organizare a Campionatului European de Ju-Jitsu 2024, Tineret, membru în Biroul Federal al F.R.A.M.
  • Dnul Petrică Bulmagă – Secretar General al F.R.A.M.
  • Dnul Mihai Vătafu – membru comisie de organizare a Campionatului European de Ju-Jitsu 2024 (U16, U18 & U21), președinte A.C.S. ”Ashihara Karate Pitești” – club afiliat la F.R.A.M.

Excepționala organizare și mobilizarea întregii comunități din mun. Pitești și împrejurimi, sprijinul oferit de Primăria Mun. Pitești și Consiliul Local, precum și numeroasa prezență a sportivilor, peste așteptările inițiale, au fost menționate de către Dnul Florentin Marinescu și Dnul Michael Korn.

Cele peste 1400 de persoane din delegațiile oficiale au ocupat cazările din hotelurile aflate pe o rază de 100 de Km. în jurul mun. Pitești.

Numărul impresionant de sportivi face ca această competiție să fie deja cel mai mare Campionat European de Ju-Jitsu (U16, U18 & U21), organizat vreodată .

Începând din 5 aprilie, timp de 3 zile, între orele 09.00-21.00, spectatorii vor putea urmări la acest campionat european, competiții pe 4 probe: fighting, duo, show (masculin, feminin, mixt) și jiu-jitsu ne-waza (masculin, feminin), cele 114 de categorii de concurs fiind împarțite și pe criterii de vârstă și greutate. Toate acestea se vor desfășura pe 8 suprafețe de concurs concomitent. Accesul este gratuit.

Succes delegației României formată din: 122 de sportivi, 2 antrenori principali de lot national și 4 antrenori secunzi de lot national!

Sursă fotografii și informații – Federația Română de Arte Marțiale

#jujitsu #romania #campionateuropean #cejjtineret #jiujitsu #europeanchampionshipyouth