Federația Română de Arte Marțiale (F.R.A.M.), prin Departamentul Ju-Jitsu, organizează în perioada 4-7 aprilie la Pitești, Campionatul European de Ju-Jitsu 2024 (U16, U18 & U21).

(comunicat de presă / press release; RO version here / EN version below soon)

Realizat în parteneriat cu Primăria Pitești și Consiliul Local Pitești, cu sprijinul Agenției Naționale pentru Sport și sub auspiciile Uniunii Europene de Ju-Jitsu (JJEU), acest prestigios eveniment găzduit de Pitești Arena – o sală cu o capacitate de 4900 de locuri pe scaune, beneficiază de prezența a peste 1400 de persoane membre a 28 de delegații, transformând acest municipiu în capitala europeană a Ju-Jitsu, timp de 4 zile.

1057 de sportivi, cu vârste sub 21 de ani, vor concura în perioada 5-7 aprilie la 4 probe, pe 8 suprafețe de concurs concomitent, creând momente speciale ce vor putea fi vizionate și în direct pe canalele on-line ale F.R.A.M., Primăriei Mun. Pitești și ale Ju-Jitsu International Federation (JJIF). Alături de competitori vor fi prezenți în calitate oficială și 58 de persoane din 28 de țări, 244 de antrenori și 44 de arbitri.

Amatorii de spectacol sportiv sunt bineveniți în zilele de vineri – 05 aprilie, sâmbătă – 06 aprilie și duminică – 07 aprilie, la Pitești Arena (Str. Basarabia nr. 35), începând cu ora 9:00. Finalele se desfășoară la finalul fiecărei zile, începând cu orele 19:00. Accesul publicului este gratuit.

Deschiderea oficială va conține defilarea reprezentanților celor 29 de delegații și se va realiza sâmbătă 06 aprilie orele 12.00 la Pitești Arena. Vor fi prezente oficialități locale, cât și persoane din partea conducerii Federației Europene de Ju-Jitsu și a Federației Române de Arte Marțiale.

Probele de concurs din acest campionat sunt cele agreate de Federația Internațională de Ju-Jitsu (JJIF): Fighting, Duo, Show si Jiu-Jitsu Ne-Waza (masculin, feminin, mixt), cele 114 de categorii de concurs fiind împarțite și pe criterii de vârstă și greutate.

Delegațiile sunt așteptate să sosească în România, începând cu ziua de joi 04 aprilie. Țările care vor fi reprezentate: Austria, Belgia, Bosnia și Herzegovina, Bulgaria, Croația, Cipru, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Israel, Italia, Republica Moldova, Muntenegru, Olanda, Macedonia de Nord, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Turcia, Ukraina.

 Conferința de presă organizată cu ocazia acestui campionat european, va avea loc joi 4 aprilie la Pitești Arena, începând cu orele 11.00. La aceasta vor participa Primarul Mun. Pitești – Dnul Cristian Gentea, Președintele Federației Române de Arte Marțiale – Dnul Florentin Marinescu, Președintele Federației Europene de Ju-Jitsu – Dnul Robert Perc.Dorim succes la acest campionat european, delegației României formată din: 122 de sportivi, 2 antrenori principali de lot national (Dnul Ion Chelu, Dnul Viorel Lixandru) și 4 antrenori secunzi de lot national (Dnul Lucian Bogluț, Dnul Luis Turcu, Dna Genoveva Dobre, Dnul Doru D. Galan).

Mulțumiri către:

  • Primăria și Consiliul Local Pitești, Dnul Primar Cristian Gentea pentru tot sprijinul acordat în organizarea acestei competiții de anvergură;
  • Ju-Jitsu European Union;
  • Ju-Jitsu International Federation;
  • Agenția Națională pentru Sport;
  • Kancho Florentin Marinescu, 10 DAN Ju-Jitsu (Președintele F.R.A.M.);
  • Dna Dana-Mihaela Mortelmans – Președintele Comisiei de Organizare Competiții, din cadrul Departamentului Ju-Jitsu al F.R.A.M și Președinte al Comisiei de Organizare a Campionatului European de Ju-Jitsu 2024, Tineret.;
  • sportivii participanți la acest campionat, antrenori, arbitri cât și celor care îi însoțesc – pentru promovarea valorilor artelor marțiale în general și a Ju-Jitsu în particular, precum și pentru susținerea acestui eveniment sportiv.

……………………

Canalele on-line care transmit informații despre Campionatul European de Ju-Jitsu (U16, U18 & U21):

– Website-urile : www.fram.ro, www.primariapitesti.ro ;

– Conturile de Facebook : @FRArteMartiale , @PrimariaMunicipiuluiPitesti ;

– Conturile de Instagram: @federatiaromanadeartemartiale, @PrimariaMunicipiuluiPitesti ;

– Youtube : @federatiaromanadeartemartiale, @JuJitsuInternationalFederation/streams (JJIF oferă gratuit transmisii în direct de pe fiecare din cele 8 suprafețe de concurs);

SET Online Ju-Jitsu: European Championships JuJitsu U16-U18-U21 2024 (sportdata.org) (informații despre rezultate, înscrieri, competiție etc.)

……………………………..

Nota redacției:

România a organizat până acum mai multe competiții internaționale de Ju-Jitsu, toate la Sala Polivalentă din București:

2013 – Campionatul Mondial de Ju-Jitsu U18&U21;

2014 – Cupa Europeană de Ju-Jitsu seniori (la acel moment era în locul Campionatului European, care se organiza o dată la doi ani);

2014 – Campionatul Balcanic de Ju-Jitsu;

2014 – Cupa Mondiala de Ju-Jitsu U14;;

2017 – Campionatul European de Ju-Jitsu U18 & U21

2019 – Campionatul European de Ju-Jitsu Seniori & Masters;

2019 –  Campionatul Balcanic de Ju-Jitsu.

Surse fotografii – membri F.R.A.M. și Primăria Mun. Pitești

Surse informații – canalele on-line ale JJEU, Sport Data, Dna Dana Mortelmans, secretariatul F.R.A.M.

Articol scris și editat de Ioana Lupescu (Manager Comunicare & Imagine F.R.A.M.) – 0727.553.977 (office@fram.ro)