Federația Română de Arte Marțiale participă în calitate de partener, la evenimentul ‚Porți deschise’, ce se desfășoarăla Palatul Parlamentului, joi, 1 iunie 2023, între orele 10.00 și 17.00,  eveniment organizat de Camera Deputaților din Parlamentul României. Accesul este liber.

La evenimentul ‚Porți deschise, sportivi ai Federației Române de Arte Marțiale, care au diverse vârste și nivel de experiență, vor susține ateliere demonstrative între orele 10.00-17.00, sub îndrumarea unor maeștrii emeriți ai sportului, antrenori de specialitate.

La aceste ateliere vor putea asista și participa copiii prezenți în public.

Federația Română de Arte Marțiale dorește să le ofere participanților o experiență plăcută, care să contribuie, în același timp, la dezvoltarea armonioasă a celor care participă la ateliere, de aceea, după realizarea momentelor demonstrative cu sportivii legitimați ai federației, de toate categoriile de vârstă, se vor crea pentru copiii prezenți, momente interactive în care aceștia vor putea accesa elemente și proceduri simple din artele marțiale. Antrenorii prezenți la eveniment vor oferi toate detaliile necesare realizării în siguranță și în același timp cu eficiență și într-un mod distractiv a elementelor din arte marțiale.

Copiii vor putea participa la o serie de momente distractive şi educative, organizate împreună cu mai multe instituţii partenere ale Camerei Deputaţilor:

*spectacole de teatru;

*întâlniri cu personaje din lumea desenelor animate;

*spectacol de magie, baloane colorate;

*jocuri interactive şi cabină foto;

*animatori pe picioroange;

*prezentarea de echipamente şi tehnică militară (survol elicopter, elicopter în expoziţie statică, motociclete, simulatoare de zbor şi căşti VR, luptători echipaţi – paraşutişti, piloţi, scafandri, etc.);

*prezentarea fanfarei militare, expoziţie de tradiţii militare;

*jocuri de baschet, handbal, badminton;

*partide de tenis de masă, volei, rugby şi şah;

*demonstraţii de scrimă;

* arte marțiale;

*jocuri quiz;

*expoziţie de maşini Dacia de colecţie;

*prezentarea de cai şi câini;

*spaţii amenajate pentru servirea mesei și
multe alte surprize.

Prima ediţie a evenimentului “Porţi deschise pentru copii” a avut loc în 2007 și ne bucurăm că anul acesta este primul an în care artele marțiale sunt reprezentate. Acţiunea a devenit, deja, o tradiţie prin care Camera Deputaţilor marchează Ziua Internaţională a Copilului şi oferă vizitatorilor ocazia de a cunoaşte una dintre cele mai importante instituţii ale statului.

Program desfășurare ateliere demonstrative – 1 IUNIE 2023 – ‘Porți deschise’-  FEDERAȚIA ROMÂNĂ DE ARTE MARȚIALE

(detalii despre evenimentul din 1 iunie 2023 precum și despre activitățile federației, pot fi vizualizate pe www.fram.ro cât și pe conturile de Facebook și Instagram #federatiaromanadeartemartiale)

  • 10.00 – 12.00 – ASHIHARA KARATE

Ashihara Karate este o parte eclectică a artelor marțiale, ce oferă o perspectivă aparte asupra ideii de full contact, și a luat naștere în Japonia, în localitatea Matsuyama – un loc din care vizitatorii încă se pot inspira din moștenirea lăsată de cel care a conceput stilul Ashihara Karate – Kancho Hidenori Ashihara , fiului său – Kancho Hideyuki Ashihara.

  • 12:00-13.30 – QWAN KI DO

Qwan Ki Do-ul este o Artă Marțială cu vechi tradiții dar este în acelasi timp și una dintre cele mai moderne metode de luptă. La baza acestui stil se află cunostințe moștenite din China și Vietnam.

  • 13.30-15.00 – KARATE SKDUN

Karate SKDUN ajută la  îmbunătățirea calității vietii prin antrenamentele fizice, și disciplinează practicantul prin spiritul budo insuflat.

  • 15.00 – 17.00 – JU-JITSU

Ju – Jitsu este unul dintre sporturile care înnobilează, datorită combinației pe care o realizează dintre simplitate, tradiție, etichetă și tehnici de execuție, având la bază practicile din lupta samurailor.

Vă invităm pe 1 iunie la Palatul Parlamentului! Ne regăsiți în zona Sălii Unirii!

Intrarea este liberă și se realizează din zona B-dul Națiunile Unite.

……………………….

Link-uri utile:

…………………………….

#PortiDeschise #PalatulParlamentului#CameraDeputatilor #FRAM #ArteMartiale #FederatiaRomanaDeArteMartiale #QwanKiDo #KarateSKDUN #JuJitsu #AshiharaKarate #copii #1Iunie #Cdep#sportivi #AteliereDemonstrative #Sport

…………………………….

Mulțumim celor care au oferit sursele de informare pentru acest articol.

Articol scris și editat de: Ioana Lupescu (Manager Proiect – Comunicare și Imagine, Federația Română de Arte Marțiale) ; Tel: 0727.553.977, E-mail: office@fram.ro