Joi, 1 iunie 2023, între orele 10.00 și 16.00, Federația Română de Arte Marțiale participă în calitate de partener, la evenimentul ‚Ziua Copiilor Sportivi’, ce se desfășoară la Stadionul din cadrul Complexului Sportiv Național ‚Arcul de Triumf’, eveniment organizat de Ministerul Sportului. Accesul este liber.

La ‚Ziua Copiilor Sportivi’, membrii legitimați ai Federației Române de Arte Marțiale, o parte dintre ei având titluri de Campioni Naționali, Europeni sau Mondiali la categoria lor de vârstă, vor susține ateliere demonstrative între orele 10.00-16.00, sub îndrumarea unor maeștrii emeriți ai sportului, antrenori de specialitate. La aceste ateliere vor putea asista și participa copiii prezenți în public.

Organizatorii doresc să le ofere participanților o experiență plăcută și distractivă, care să contribuie, în același timp, la dezvoltarea lor armonioasă. În acest scop, micuții vor fi invitați să se alăture unor jocuri și activități derivate din demonstrațiile susținute de sportivi și să își demonstreze pasiunea inclusive prin ștampilarea unui “pașaport” pe care vor obține vize de participare în cadrul tuturor atelierelor la care se vor înscrie. La final, participarea activă la cel puțin cinci dintre ateliere vizitate va fi recompensată cu premii de încurajare.

Sursa- Ministerul Sportului

Evenimentul se va desfășura cu participarea mai multor federații sportive – Federația Română de Arte Marțiale, Federația Română de Gimnastică, Federația Română de Rugby, Federația Română de Baschet, Federația Română de Scrimă, Federația Română de Tenis de Masă, Federația Română de Fotbal – Tenis, Federația Română de Kempo, Federația Română de Box, Federația Română de Volei, Federația Română de Oină și Federația Română de Fotbal, alături de de A.S. ARC PRO TENIS – în parteneriat cu cu Complexul Sportiv Național “Arcul de Triumf”. Invitați speciali: Jandarmeria Română și World Class România.

Suplimentar, vor fi oferite publicului momente inedite – demonstrații cu câini – susținute de Jandarmeria Română, precum și exerciții de încălzire realizate sub coordonarea antrenorilor de la World Class România.

Evenimentul se va bucura de prezența a numeroși ambasadori ai sportului : singurul campion paralimpic al României – Eduard Novak (ministru al sportului),  sportivi cu performanțe de excepție în disciplinele reprezentate prin ateliere în cadrul manifestării – care vor împărtăși din secretele reușitei lor, pentru a încuraja copiii să practice sportul, vor face fotografii cu aceștia, vor oferi autografe și mici demonstrații de virtuozitate.

Program eveniment ‘ZIUA COPIILOR SPORTIVI’

(detalii despre evenimentul din 1 iunie 2023 precum și comunicatul de presă al Ministerului Sportului, pot fi vizualizate pe www.sport.gov.ro cât și pe conturile de Facebook și Instagram #ministerulsportului)

 • 10:00 – Deschidere acces pentru public, debut ateliere sportive
 • 11:00 – 11:30 – Deschidere oficială și discurs al ministrului Sportului, Eduard Novak, cu participare presă
 • 10:00 -16:00 – Activități sub formă de ateliere, în zonele dedicate sporturilor
 • 15:30 – Anunț privind apropierea orei de încheiere
 • 16:00 – Final eveniment și închidere zonă.

Program desfășurare ateliere demonstrative – 1 IUNIE 2023 – FEDERAȚIA ROMÂNĂ DE ARTE MARȚIALE

(detalii despre evenimentul din 1 iunie 2023 precum și despre activitățile federației, pot fi vizualizate pe www.fram.ro cât și pe conturile de Facebook și Instagram #federatiaromanadeartemartiale)

 • 10:00-11.00 – QWAN KI DO

Qwan Ki Do-ul este o Artă Marțială cu vechi tradiții dar este în acelasi timp și una dintre cele mai moderne metode de luptă. La baza acestui stil se află cunostințe moștenite din China și Vietnam.

 • 11.00 – 11.30 JU-JITSU / BRAZILIAN JIU-JITSU și KARATE SKDUN
 • 11.30-12.00 – KARATE SKDUN

Karate SKDUN ajută la  îmbunătățirea calității vietii prin antrenamentele fizice, și disciplinează practicantul prin spiritul budo insuflat.

 • 12.00 – 13.00 – JU-JITSU / BRAZILIAN JIU-JITSU

Ju-Jitsu/Brazilian Jiu Jitsu este o artă marțială cu aplicații în sfera sportivă si de autoapărare, specializată în realizarea luptei la sol și obținerea unor poziții dominante care facilitează aplicarea unor tehnici articulare și de strangulare care să determine adversarul să renunțe la luptă, Brazilia fiind țara de proveniență

 • 13.00 – 14.30 – JU-JITSU

Ju – Jitsu este unul dintre sporturile care înnobilează, datorită combinației pe care o realizează dintre simplitate, tradiție, etichetă și tehnici de execuție, având la bază practicile din lupta samurailor.

 • 14.30 – 16.00 – ASHIHARA KARATE

Ashihara Karate este o parte eclectică a artelor marțiale, ce oferă o perspectivă aparte asupra ideii de full contact, și a luat naștere în Japonia, în localitatea Matsuyama – un loc din care vizitatorii încă se pot inspira din moștenirea lăsată de cel care a conceput stilul Ashihara Karate – Kancho Hidenori Ashihara , fiului său – Kancho Hideyuki Ashihara.

Pentru desfășurarea în condiții potrivite magnitudinii unui asemenea eveniment, organizatorul – Ministerul Sportului – a pus la dispoziția participanților, câteva formulare ce pot fi consultate pe website-ul propriu – www.sport.gov.ro. Aceste formulare pe care le puteți vizualiza și în link-urile de mai jos, vor fi completate și semnate de către participanți, înainte de intrarea la eveniment.

Vă invităm pe 1 iunie la Stadionul “Arcul de Triumf”!

………………………

Link-uri utile: