Federatia Romana de Arte si Noua Organizatie Internationala de Karate, organizeaza cel de-al 7-lea Campionat Mondial, Ashihara Karate.

Denumirea acestui stil de lupta vine de la numele lui Sendal Kancho Kideyuki Ashihara,  cel care a dezvoltat acest sistem de lupta. Multi cunoscatori apreciaza faptul ca Ashihara Karate este cu un pas inainte boxului thailandez, luand in calcul metodele folosite in antrenamente, eficiente in lupta si faptul ca fiecare invatacel va putea stii cum sa isi adapteze tehnica de lupta luand in considerare inaltimea si greutatea adversarului, cum sa evite loviturile sau sa le primeasca, fara a se teme.

Astazi conducatorul scolii, noul Kancho, este Hidenori Ashihara, fiul lui Kancho Hideyuki Ashihara. Desi este foarte tanar, aceasta a preluat conducerea NIKO, potrivit traditiei japoneze, pentru a putea duce mai departe munca tatalui sau.

 Anul acesta, campionatul mondial Ashihara Karate se va desfasura in perioada 3 – 7 noiembrie, la Bucuresti

Taxa de participare este de 300 euro / concurent si va include : cele 4 nopti de cazare intr-un hotel de 4 stele, 3 mese / zi : mic dejun, pranz si cina, transfer de la aeroport, posibilitate de antrenament, participarea la turneu si la petrecerea Sayonara.  Mentionam faptul ca arbitrii autorizati vor scutiti de taxa de participare, fiind necesar ca acestia sa fie certificati de Comitetul de arbitri NIKO.

Competita se va desfasura la CSN Sala Polivalenta, de pe Calea Piscului, Nr 10, Bucuresti. Aceasta sala multifunctionala este cea mai mare din capitala tarii, avand o capacitate de 5300 de locuri si urmatoarele facilitati : 7 vestiare, 8 bai, 1 sauna, 1 camera special amenajata pentru controlul anti-doping.

Evenimentul a fost organizat in asa maniera, astfel incat toti participantii sa beneficieze de confortul si facilitatile necesare pentru buna desfasurare a campionatului.

Cazarea participantilor se va face la Rin Grand Hotel, aflat pe Soseaua Vitan-Barzesti, Nr 7D. Hotelul este 4 stele si este apreciat pentru gama variata de servicii oferite turistilor sai. Concurentii campionatului se vor putea bucura de access la centrul SPA, centrul fitness, piscina interioara, access wi-fi.

Mentionam faptul ca este necesar ca toți participantii la Campionatul Mondial de Karate Ashihara sa fie membri NIKO si sa prezinte un card de membru valid, un permis medical si o polita de asigurare.

Toate regulile competitiei sunt mentionate pe site-ul oficial : www.akwc2021.com.

Comitetul de arbitri NIKO isi rezerva dreptul de a alege un numar de arbitri licentiati in functie de numarul de concurenti inregistrati, precum si de suprafetele de competitie disponibile.

Obiectivul este de a avea arbitri impartiali, asa cum se precizeaza si in setul de reguli ale campionatului, prezente pe site-ul mai sus indicat.

Toate inscrierile trebuiesc facute pe site-ul oficial : www.akwc2021.com, in baza unui user si parole transmise fiecarei tari in parte.

Programul de desfasurare al campionatului :

  • 1 noiembrie, luni – sosirea comitetului executiv NIKO
  • 2 noiembrie, marti – posibili sosiri ale concurentilor ( pentru participantii ce nu pot ajunge miercuri dimineata, exista posibilitatea cazarii cu o zi mai devreme)
  • 3 noiembrie, miercuri : Sosirea delegațiilor ; Asigurare Transfer de la Aeroportul ; Check-In la Hotel ;  Acreditarea Concurenților ; Control medical ; Verificarea greutatii participantilor .
  • 4 noiembrie, joi: Ziua va incepe cu ceremonia de deschidere, concursul KATA individual; Decernarea Premiilor ; Sedinta sefilor de filiala ;
  • 5 noiembrie, vineri: vor avea loc preliminariile turneului KUMITE pentru toate categoriile; Sedinta sefilor de filiala.
  • 6 noiembrie, sambata : Semifinalele Turneului Kumite – Finalele Turneului Kumite ; Ceremonie de Premiere ; Petrecerea Sayonara.
  • 7 noiembrie, Duminica : Plecarea delegatiilor / participantilor. Transfer la aeroport. 

Campionatul se va desfasura doar prin respectarea masurilor sanitare aflate in vigoare. De altfel, pandemia cauzata de Covid 19 a reprezentat un obstacol mare pentru a putea practica si participa la astfel de competitii. Organizarea acestui campionat de talie mondiala, a reprezentat o provocare pentru organizatori.

“Să învingem și să depășim această pandemie globală prin antrenamentul nostru Ashihara Karate, cu un spirit ferm de neclintit și prin îndeplinirea adevăratului sens al familiei Ashihara.” – Kancho Hidenori Ashihara.